top of page
Open Books

SZAKKÖNYVEK ÉS SZAKSZÖVEGEK
NYELVI LEKTORÁLÁSA, KORREKTÚRÁZÁSA

Nagy munka árán végre befejezte a szűkebb szakmai körnek szánt könyvét vagy más írását, és utolsó simításként szeretné, ha valaki átnézné, és kijavítaná benne a helyesírási és nyelvhelyességi hibákat? A legjobb helyen jár.

SZAKSZÖVEGEK ALAPOS ÁTNÉZÉSE ÉS ÁTFOGÓ JAVÍTÁSA

  • helyesírási, nyelvhelyességi és központozási hibák, elírások kijavítása

  • a szöveg egységességének és gördülékenységének javítása

  • felületes és homályos megfogalmazás helyesbítése

  • megfelelő stílus, hangnem és nyelvezet alkalmazása

  • a regiszterhez illő szóválasztás ellenőrzése

  • magyarázatok és további tanácsok megjegyzések formájában

Minden írott szöveg esetében fontos, de talán a szakmai írások tekintetében a legfontosabb, hogy a hibák ne rontsanak a szöveg színvonalán, és ne vezessenek félreértésekhez. Széles körű tapasztalatra tettem szert szakmai könyvek és cikkek korrektúrázásában – madártani írások, marketingszakkönyv, folyamatfejlesztési kézikönyv, zeneelméleti könyv, orvostudományi tanulmányok, gazdaságtudományi doktori disszertáció, csak hogy néhányat említsek. Bár néhány szaknyelvi szabály (külön- és egybeírási szabály, például a kémiai elnevezések vagy növény- és állatnevek kapcsán) kivételt teremthet, ám a szaknyelvi helyesírás ugyanúgy a köznyelvi helyesírási szabályokon alapul, és inkább csak speciális szaknyelvi szabályokkal bővítik ki azokat. Célom, hogy az általam átnézett munkák kiváló helyesírásukkal tűnjenek ki a többi közül.

MIÉRT VÁLASSZON ENGEM?

Ingyenes próbamunka

Az első megbízás előtt szívesen készítek díjmentes próbamunkát, így láthatja, milyen javításokat és változtatásokat javaslok, és milyen végeredményre számíthat.

Minőség

Az általam átnézett szöveg közzétételre, kiadásra vagy publikálásra kész. A javításokat gyakran könnyen érthető magyarázattal indokolom a szerző további munkájának megkönnyítése céljából.

Versenyképes ár

 

Kedvező korrektúradíj minőségi kompromisszumok nélkül. Alanyi adómentesség miatt nem történik áfafizetés, ami a magánszemélyek számára különösen előnyös.

bottom of page